Den autonoma vänstern har utsatts för våldsamma attacker av invandrargäng i stadsdelen Wedding i Berlin. De vänsterextrema befinner sig i ett tillstånd av chock. När de inte längre angrips av poliser och högerextrema utan av de som enligt dem är ”offer” i samhället hart de autonoma ingenting att skylla på.

Enligt Süddeutsche Zeitung anser invandrargänget ”Street Fighter” att vänster-gruppen ska betala packet skyddspengar. Vänstern är nu rejält förvirrade när de angrips av de grupper som de påstår sig skydda och enligt vänsterns världsbild är offer och oskyldiga till allt elände i samhället.

– De är förvirrade över att de inte angrips av nazister utan av invandrare. Det passar inte in i deras världsbild, säger en socialarbetare med god insyn i kollektivet till Süddeutsche Zeitung.

Vänstergrupperna har ingen aning om hur de ska agera ”När det varken handlar om nazister eller snutar blir de vanliga aktionsmedlen oanvändbara”, avrundar tidningen diskussionerna som nu förs inom den vänsterextrema rörelsen.

Det måste komma som en chock för extremvänstern att de attackeras av de som de till varje pris har tagit i försvar. Jag sörjer inte. Extremvänstern är ett jävla pack och de får gärna åka på stryk flera gånger