Den svårt sjuka och nedkylda patienten fick i en halvtimme ligga i akutbilens bagagelucka medan personalen jobbade för att hålla personen vid liv.

Nu slår personalen larm om konsekvensen av att inte ha någon ambulans i Åsele.

– Jag har jobbat på ambulansen i snart 20 år, och många år på en riktig akutbil, men jag har aldrig sett något liknande förutom på tv i krigszoner i Mellanöstern, säger ambulanssjuksköterskan Ulrich Wisniewski i Dorotea.

För att den svårt sjuka patienten inte skulle frysa medan de väntade på ambulansen var personalen tvungna att lyfta in patienten i bagage-utrymmet på den nya akutbilen. För att kunna hjälpa patienten var de tvungna att ha dörrarna öppna.

– Jag vägrar att kalla den akutbil. Det är en vanlig personbil bemannad med en sjuksköterska, säger Ulrich Wisniewski.Åsele kommuns stolthet, en Golf Combi Maxifuel, till en kostnad av 149 00 kronor.I Italien, med Europas sämsta ekonomi, har man bestämt sig för att förnya
polisens bilpark med ett par Lamborghini Gallardo LP560-4 price till det facila priset av 1 500 000 kronor/st.

Olika falla ödets lotter.