En läkare i Borås friades från stöld i domstol.
Anledning: han tjänar tillräckligt mycket för att inte stjäla.
Wow, det gör jag med. Jag tjänar mer än vad en AT-läkare gör. Jag tjänar tillräckligt mycket för att inte behöva stjäla. Dock är jag inte läkare. Jag skulle naturligtvis ha fällts.

Mobiltelefonen glömdes i ett omklädningsrum på ett gym i Borås
När ägaren till telefonen återvände till omklädningsrummet var telefonen borta. Telefonägaren kollade då upp var telefonen befann sig genom en applikation som kan lokalisera mobiltelefoner. Telefonen fanns då på en adress som tillhörde en av medlemmarna på gymmet, en läkare.

Telefonägaren skickade ett sms till telefonen: ”Hej, tack för att du tagit hand om min telefon. Lämna in den på gymet.” Men telefonen stannade kvar på samma adress och ägaren kopplade in polisen.

När två civilkädda poliser besökte överläkaren ska han först slagit ut armarna som att han inte hade en aning om vad poliserna pratade om, skriver Borås Tidning. Men när poliserna visade upp beslut om husrannsakan tog läkaren fram telefonen som låg gömd i en bokhylla.

Först förneka. Sedan tagen på bar gärning.

I rätten friades läkaren eftersom att han på grund av sin höga inkomst endast hade ”ringa” motiv till stölden. Till läkarens fördel talade också att han vid stölden nyligen hade avslutat ett jobbigt jourpass.

Jag har jobbiga pass varje dag. Hur kan man låta bli att fälla läkaren? Han hade uppsåtligen stulit telefonen. Han hade gömt telefonen. Han har ljugit. Den läkaren vill inte jag bli behandlad av.