Friidrottslandslaget förre förbundskapten Ulf Karlsson har sett sexuella övergrepp mot barn på idrottsarenorna.
– Jag har varit ögonvittne till hur tränare i ganska hög medelålder grovhånglat med 12–13-åriga tjejer ute på tävlingar, säger han till TV 4 Nyheterna Värmland.

– Vi upptäcker mer och mer att idrottsrörelsen har en del problem som man gärna inte tar i, särskilt när det gäller ungdomsidrotten. Idrottsledarna är ideella och har jäkligt mycket på sitt ansvar, säger Ulf Karlsson till TT.

– Det skulle vara konstigt om idrottsrörelsen skulle vara befriad från de här problemen. Nästan varannan unge i Sverige har varit involverad i idrotten.

[admin] Och varför i helvete har då inte Ulf Karlsson larmat om detta? Det är hans förbannade skyldighet att rapportera tränare som förgriper sig på minderåriga – på barn. Pedofiler ska anmälas omedelbart. Ulf Karlsson har genom sin brist på agerande bidragit till att övergreppen har kunnat fortsätta.

Ulf Karlsson. Förbundskaptenen i friidrottslandslaget 2001-2004.