Historien upprepar sig. Socialdemokrater hyser en förkärlek till fiffel. Det finns säkert en förklaring till att just Socialdemokrater visar så stor benägenhet att snylta på skattebetarnas bekostnad.

Jag tror att den här rötan är så djupt förankrad i det Socialdemokratiska partiet att den aldrig ifrågasätts internt. Det är dock så att folkvalda politiker någon gång måste lära sig att ju högre upp man befinner sig i en hieraki desto mer kritiskt granskad blir man. Jag ska bena ut detaljerna i den här röran.

Håkan Ljugholt blev i slutet av sommaren approcherad och informerad om att han inte har rätt att begära bostadstillägg för mer än halva hyresbeloppet då hans sambo även bor på adressen. Det hindrade inte Juholt att vid en ny ansökan om bostadstillägg i September åter begäa fullt belopp.

Media får nys på storyn i Oktober och Juholt tvingas göra en pudel. Pudeln är patetisk och det finns nog ingen som inte förstår att Juholt ertappats med fingrarna i kakburken.

Här hade det hela kunnat ta slut men när media en gång får tag i kroken släpper de inte taget. Nu uppdagas att Ljugholt känt till regeln om bostadsbidrag redan 2009 och vad värre är, han har varje år sedan 2007 snyltat till sig full ersättning. Det finns inte en möjlighet att han inte känt till förhållandet kring ersättningen.

Jag ser fram emot en hastig avgång.